Lasagne al forno / Lasaña al horno

Lasagne al forno / Lasaña al horno

Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, Lasagne al forno / Lasaña al horno. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Lasagne al forno / Lasaña al horno is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They are nice and they look wonderful. Lasagne al forno / Lasaña al horno is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Lasagne al forno / Lasaña al horno, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lasagne al forno / Lasaña al horno delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lasagne al forno / Lasaña al horno is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Lasagne al forno / Lasaña al horno estimated approx 1 hora 30 minutos.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Lasagne al forno / Lasaña al horno using 24 ingredients and 15 steps. Here is how you can achieve it.

La lasaña es un tipo de pasta de Italia la cual se encuentra en forma de láminas. La preparación de lasaña en un platillo el cual está compuesto por cuatro capas diferentes (bechamel, carne con salsa y vegetales, pasta de lasaña y queso) estás capas se pone una a una y se repite hasta obtener la altura deseada y se cocina al horno para que el queso se gratine.
#cocinaeuropea2

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Lasagne al forno / Lasaña al horno:

  1. Para la pasta
  2. 500 gr harina
  3. 3 huevos
  4. 7 gr sal
  5. Para la Lasaña
  6. c/n láminas de pasta para lasaña
  7. 50 gr mantequilla
  8. 50 gr harina
  9. 8 gr sal
  10. 5 gr pimienta
  11. 700 ml leche
  12. 120 gr cebolla
  13. 80 gr zanahoria
  14. 50 gr apio
  15. 250 gr panceta
  16. 800 gr carne de res molida
  17. 30 ml aceite de oliva
  18. 125 ml vino tinto
  19. 300 gr tomates
  20. 10 gr pasta de tomate
  21. 5 gr orégano
  22. 200 ml caldo de res
  23. 300 gr queso mozzarella
  24. 150 gr queso parmesano

Steps to make to make Lasagne al forno / Lasaña al horno

  1. Para la pasta: Tamizar la harina y agregar la sal. Incorporar los huevos en el centro y mezclar.
  2. Amasar por 15 minutos hasta obtener una masa más suave y maleable. Dejar reposar tapada por un mínimo de una hora.
  3. Enharinar la superficie de trabajo y extender la masa con un rodillo hasta obtener una lámina delgada. Cortar el tamaño deseado y dejar secar.
  4. Cortar en brunoise la cebolla, zanahoria y apio.
  5. Cortar la panceta o tocino en tiras delgadas para obtener más textura y cocinar hasta que esté dorado y reservar.
  6. En la misma sartén dónde se cocino el tocino agregar la cebolla, zanahoria y apio hasta que estén un poco suaves, agregar la carne y el tocino y seguir cocinando.
  7. Cortar los tomates y licuarlos con en caldo de res.
  8. Agregar la pasta de tomate a la carne. Después de 10 minutos agregar el tomate licuado y cocinar por 45 minutos o hasta que el tomate cambie de color a más intenso.
  9. Cuando ya haya cambiado de color se agrega el vino, se mezcla y se agrega sal, pimienta y orégano. Mezclar y dejar cocinar por 15 minutos más.
  10. Para la bechamel: En una sartén agregar la mantequilla, cuando se derrita agregar la harina y mezclar hasta que cambien ligeramente de color.
  11. Añadir la leche poco a poco sin dejar de batir para evitar los grumos, sazonar con sal y pimienta. Dejar calentar hasta que la mezcla espese ligeramente y reservar.
  12. Precalentar el horno a 180°c por 15 min. Cocinar las láminas de lasaña en agua caliente por 4 minutos o hasta que la pasta este al dente.
  13. Engrasar un refractario con mantequilla y agregar una capa de bechamel, seguido por la pasta de lasaña, carne y queso. Seguir poniendo capas en ese orden hasta terminar con las mezclas.
  14. Finalizar la parte de arriba con el queso mozzarella y parmesano y hornear a 180°c por 30 minutos.
  15. Dejar reposar por 15 minutos para enfriar. Cortar una porción y servir.

As your experience and also self-confidence expands, you will certainly discover that you have more natural control over your diet and adapt your diet regimen to your personal tastes with time. Whether you wish to serve a dish that uses fewer or even more ingredients or is a little bit basically hot, you can make simple changes to achieve this goal. Simply put, start making your recipes on time. As for basic cooking abilities for novices you do not require to discover them however only if you understand some easy food preparation strategies.

This isn't a full guide to quick and also easy lunch dishes yet its excellent food for thought. With any luck this will get your innovative juices flowing so you can prepare tasty meals for your family members without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Easiest Way to Prepare Ultimate Lasagne al forno / Lasaña al horno. Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Pasta a la bolognesa

Pasta Penne con brócoli en salsa alfredo

Albóndigas en salsa agridulce.